Spiżarnia Sikorek

Spiżarnia Sikorek

blog kulinarny

Spiżarnia Sikorek
  • Spiżarnia Sikorek
  • Dzieje się
    • Wydarzenia w Łodzi i okolicy + internetowe
    • Nasz Fanpage na Facebooku
    • Spiżarnia Sikorek w terenie
      • 2021
      • 2020
      • 2019
      • 2018
      • 2017
      • 2016
      • 2015
      • 2014
      • 2013
    • Udział w akcjach kulinarnych
    • Piszą o nas
    • Opinie
    • Konkurs Blog Roku
  • Spis przepisów
  • Zaradnik kuchenny
  • Żywieniowe inspiracje
    • Biblioteka
    • Filmoteka
    • Cytaty
    • Strony i blogi
  • Odżywcze Info
  • Kontakt

Batatowe trufle z kokosem i nerkowcami

  • Małe co nieco

IMG_1272

Składniki:

200 g batata

120 g masła orzechowego z nerkowców

80 g mąki kokosowej

1 łyżka ekstraktu waniliowego

 uprażone na złoto wiórki kokosowe do obtoczenia lub cynamon

IMG_1264

Batata obrać, umyć i ugotować w lekko osolonej wodzie do miękkości (lub jeszcze lepiej upiec). Odcedzić i jeszcze ciepłego zblendować z masłem i ekstraktem. Na koniec wymieszać z mąką i odstawić do wystudzenia. Z chłodnej masy formować kulki i obtaczać w wiórkach. Trufelki przechowywać w lodówce.

IMG_1259

przepis  kierunek fitness

Print Friendly, PDF & Emaildrukuj

Mogą Cię też zainteresować:

  • Trufle z moreli, nerkowców i kokosaTrufle z moreli, nerkowców i kokosa
  • Surowe pralinki piernikoweSurowe pralinki piernikowe
  • Libańskie ciasto pomarańczoweLibańskie ciasto pomarańczowe
bez dodatku cukru bez glutenu bez jajka bez mleka deser trufle wegański wegetariański
04/05/2016

Post navigation

Nerkoladki → ← Zielone naleśniki

2 thoughts on “Batatowe trufle z kokosem i nerkowcami”

  1. edi pisze:
    08/10/2017 o 09:24

    Zrobiłam, wymieniłam mało z nerkowców na zwykłe orzechowe bo tańsze i dodałam nieco brązowego cukru, oblałam polewą z gorzkiej czekolady, cześć obtoczyłam w cynamonie, na części tych w czekoladzie położyłam połówki orzechów, część posypałam chilli. Wyszły genialne! Dzięki za przepis 🙂

    Odpowiedz
    1. Sikorka pisze:
      08/10/2017 o 11:19

      No i super! Cieszę się, że smakują 🙂 A mi się ten cynamon podoba do kompozycji, więc podkradam pomysł 😉

      Odpowiedz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Facebook

Adoptuj Pszczołę!

AKCJA GREENPEACE

AKCJA GREENPEACE

Stylowi

Przesiane

Przesiane

Przesiane

Jedzeniowa myśl

 

Zdrowie nie jest wszystkim, lecz bez zdrowia wszystko jest niczym.

Arthur Schopenhauer

Wywiad na temat choroby Hashimoto

JAK TU ŻYĆ Z HASHIMOTO?  OCZAMI BLOGERKI

JAK TU ŻYĆ Z HASHIMOTO? OCZAMI BLOGERKI

Powered by WordPress | theme Layout Builder
Ta strona korzysta z plików cookies. Dowiedz się więcej w Polityce Prywatności.Akceptuję
Ciasteczka i Polityka Prywatności

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Always Enabled

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

SAVE & ACCEPT