Spiżarnia Sikorek

Spiżarnia Sikorek

blog kulinarny

Spiżarnia Sikorek
  • Spiżarnia Sikorek
  • Dzieje się
    • Wydarzenia w Łodzi i okolicy + internetowe
    • Nasz Fanpage na Facebooku
    • Spiżarnia Sikorek w terenie
      • 2019
      • 2018
      • 2017
      • 2016
      • 2015
      • 2014
      • 2013
    • Udział w akcjach kulinarnych
    • Piszą o nas
    • Opinie
    • Konkurs Blog Roku
  • Spis przepisów
  • Zaradnik kuchenny
  • Żywieniowe inspiracje
    • Biblioteka
    • Filmoteka
    • Cytaty
    • Strony i blogi
  • Odżywcze Info
  • Kontakt

Budyń lniany

  • Małe co nieco

Składniki:

250 ml napoju zbożowego (u mnie ryżowy)

5 czubatych łyżek świeżo zmielonego złotego siemienia lnianego

1 czubata łyżeczka karobu w proszku

1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego

 1/2 łyżeczki masła klarowanego

ewentualnie syrop klonowy do dosłodzenia

W garnuszku podgrzewamy napój z masłem i ekstraktem. Siemię mieszamy z karobem i wsypujemy do napoju, gdy tylko zauważymy pierwsze oznaki gotowania, oczywiście zmniejszamy ogień. Mieszamy energicznie do uzyskania budyniowej konsystencji (ze względu na siemię będzie ona lekko glutowata).

na podstawie przepisu My morning melody

Print Friendly, PDF & Emaildrukuj

Mogą Cię też zainteresować:

  • Pierwszy bochenek na młodym zakwasiePierwszy bochenek na młodym zakwasie
  • Pajda codzienna: chleb żytnio – orkiszowyPajda codzienna: chleb żytnio – orkiszowy
  • Mazurek z dzieciństwaMazurek z dzieciństwa
bez dodatku cukru bez glutenu bez jajka budyń wegetariański
12/09/2013

Post navigation

Zupa – krem z zielonej cukinii → ← Pesto z rzymskiej sałaty i pestek dyni

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Adoptuj Pszczołę!

AKCJA GREENPEACE

AKCJA GREENPEACE

Facebook

Stylowi

Durszlak

blogi kulinarne

Przesiane

Przesiane

Przesiane

Jedzeniowa myśl

 

Powinniśmy się zadowolić czystym, prostym pożywieniem, przygotowanym w prosty sposób.

Ellen G. White

Wywiad na temat choroby Hashimoto

JAK TU ŻYĆ Z HASHIMOTO?  OCZAMI BLOGERKI

JAK TU ŻYĆ Z HASHIMOTO? OCZAMI BLOGERKI

Powered by WordPress | theme Layout Builder
Ta strona korzysta z plików cookies. Dowiedz się więcej w Polityce Prywatności.Akceptuję
Ciasteczka i Polityka Prywatności

Necessary Always Enabled

Non-necessary