Składniki:
200 g mąki bananowej z plantanów
100 g mąki ryżowej lub jaglanej
200 g masła
80 g nierafinowanego drobnego cukru
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
Sposób przygotowania:
Masło wyjąć wcześniej, ogrzać do temperatury pokojowej, utrzeć na puszystą masę razem z cukrem. Piekarnik nagrzać na programie góra/dół do temperatury 180ºC. Mąki i sodkę wymieszać w misce, przesypać do masła. Ręcznie urobić jednolitą masę. Z ciasta formować niewielkie kulki i rozpłaszczać je na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Piec je przez 5 minut, a następnie zmniejszyć temperaturę do 160ºC i pozostawić ciastka w piekarniku na kolejne 10-15 minut. Wyjąć i wystudzić.
przepis zmodyfikowany, pochodzi ze strony Wrażliwe Smaki
Ciekawa jestem ich smaku:)