Spiżarnia Sikorek

Spiżarnia Sikorek

blog kulinarny

Spiżarnia Sikorek
  • Spiżarnia Sikorek
  • Dzieje się
    • Wydarzenia w Łodzi i okolicy + internetowe
    • Nasz Fanpage na Facebooku
    • Spiżarnia Sikorek w terenie
      • 2021
      • 2020
      • 2019
      • 2018
      • 2017
      • 2016
      • 2015
      • 2014
      • 2013
    • Udział w akcjach kulinarnych
    • Piszą o nas
    • Opinie
    • Konkurs Blog Roku
  • Spis przepisów
  • Zaradnik kuchenny
  • Żywieniowe inspiracje
    • Biblioteka
    • Filmoteka
    • Cytaty
    • Strony i blogi
  • Odżywcze Info
  • Kontakt

Czerwony ryż, brązowe pieczarki

  • Dania Główne

zdjęcie: czerwony ryż, brązowe pieczarki

 

Składniki:

1 szklanka czerwonego ryżu /porcja na 2 osoby/

 2 czerwone cebule

20 dag niedużych brązowych pieczarek /mogą być i białe/

2 czubate łyżki słonecznika łuskanego

oliwa

tymianek suszony

sól drobna

pieprz kajeński

Gotujemy na sypko czerwony ryż. Szklimy na rozgrzanej oliwie poszatkowaną niezbyt drobno cebulę, potem dodajemy pokrojone w ósemki pieczarki. Gdy grzyby się trochę podsmażą, wsypujemy słonecznik i przyprawy. Następnie podlewamy potrawę wrzątkiem i dusimy jeszcze kilka minut.

Podajemy na ciepłym ryżu, udekorowane zieleniną np. świeżym szpinakiem.

Print Friendly, PDF & Emaildrukuj

Mogą Cię też zainteresować:

  • Pasztet ryżowo-słonecznikowy z orzechamiPasztet ryżowo-słonecznikowy z orzechami
  • Ryba po greckuRyba po grecku
  • Gryczana tarta z figami, kozim serem i rozmarynemGryczana tarta z figami, kozim serem i rozmarynem
bez dodatku cukru bez glutenu bez jajka bez mleka obiad wegański wegetariański
14/01/2014

Post navigation

Ciasto szpinakowe “Zielony obłęd” → ← Banana bread czyli popularny chlebek bananowy

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Przepisy karnawałowe

Przepisy karnawałowe

Przepisy karnawałowe

Facebook

Adoptuj Pszczołę!

AKCJA GREENPEACE

AKCJA GREENPEACE

Stylowi

Przesiane

Przesiane

Przesiane

Jedzeniowa myśl

 

Zdrowie nie jest wszystkim, lecz bez zdrowia wszystko jest niczym.

Arthur Schopenhauer

Wywiad na temat choroby Hashimoto

JAK TU ŻYĆ Z HASHIMOTO?  OCZAMI BLOGERKI

JAK TU ŻYĆ Z HASHIMOTO? OCZAMI BLOGERKI

Powered by WordPress | theme Layout Builder
Ta strona korzysta z plików cookies. Dowiedz się więcej w Polityce Prywatności.Akceptuję
Ciasteczka i Polityka Prywatności

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Always Enabled

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.