Składniki:
warstwa zielona:
1 mocno dojrzały banan
100 g świeżego szpinaku
100 ml mleka kokosowego
sok z ćwiartki limonki lub cytryny
warstwa różowa:
150 g słodkich truskawek
100 ml mleka kokosowego
Obrać banana, szpinak umyć i odcisnąć z wody, razem zblendować. Wlać mleko, wycisnąć sok z limonki, wymieszać i przelać do słoika.
Umyć truskawki, odszypułkować je i również zmiksować z mlekiem.
Delikatnie wylać na zieloną warstwę i łagodnie przemieszać słomką lub długą łyżką dla lekkiego połączenia warstw.
Koktajl przed podaniem można udekorować listkami szpinaku lub melisy, kawałkami świeżych truskawek. Najlepiej smakuje zimny.
Jeśli potrzebujecie, możecie swoje truskawki trochę dosłodzić.
Uwaga: mleko i banana warto wcześniej dobrze słodzić w lodówce 🙂
Proporcja na jeden słoik 450 ml.
przepis własny
Mmmm, wyglada smakowicie, spróbuję to przygotować wedlug twojego przepisu
Dzięki. Spróbuj i daj znać, jak wyszło 🙂