Składniki:
5 jajek od szczęśliwych kurek
1 średnia cebula
10 małych pieczarek
1 łyżka masła klarowanego
natka pietruszki
drobna sól
pieprz
Jajka ugotuj na twardo; po wystudzeniu obierz ze skorupki, pokrój wzdłuż na pół i wyjmij żółtka. Cebulę posiekaj w bardzo małą kosteczkę, a pieczarki zetrzyj na drobnej tarce, następnie podduś je razem na rozgrzanym maśle. Żółtka jajek rozgnieć widelcem, dodaj do nich zimne pieczarki z cebulą, dopraw do smaku solą i pieprzem. Na końcu wsyp posiekaną natkę pietruszki. Wszystko dokładnie wymieszaj. Przygotowaną masą napełnij “z górką” puste białka jajek, dla dekoracji możesz posypać jajka przyprawą np. słodką papryką lub ozdobić świeżymi ziołami.
przepis Kulinarni Łowcy Smaków