Spiżarnia Sikorek

Spiżarnia Sikorek

blog kulinarny

Spiżarnia Sikorek
  • Spiżarnia Sikorek
  • Dzieje się
    • Wydarzenia w Łodzi i okolicy + internetowe
    • Nasz Fanpage na Facebooku
    • Spiżarnia Sikorek w terenie
      • 2021
      • 2020
      • 2019
      • 2018
      • 2017
      • 2016
      • 2015
      • 2014
      • 2013
    • Udział w akcjach kulinarnych
    • Piszą o nas
    • Opinie
    • Konkurs Blog Roku
  • Spis przepisów
  • Zaradnik kuchenny
  • Żywieniowe inspiracje
    • Biblioteka
    • Filmoteka
    • Cytaty
    • Strony i blogi
  • Odżywcze Info
  • Kontakt

Lody bananowe

  • Małe co nieco

 

zdjęcie: lody bananowe

 

Składniki:

4 bardzo dojrzałe banany

2 – 3 łyżki solonego masła orzechowego

(jeśli mamy masło domowej roboty, należy dodać tyle drobnej soli, aby przełamalo słodycz bananów)

pistacje

 

Sposób przygotowania:

Banany obierz i pokrój na cienkie plasterki, przełóż do plastikowego pojemnika i włóż do zamrażalnika na minimum 2 – 3 godziny. Po upływie tego czasu wyjmij je i zblenduj do otrzymania kremowej konsystencji. Następnie dodaj masło orzechowe i blenduj ponownie jeszcze chwilę do połączenia się składników. Otrzymasz 2 porcje lodów. Podawaj je od razu lub wstaw ponownie do zamrażalnika na kilka godzin – do momentu aż lody stwardnieją. Przed zaserwowaniem posyp pistacjami.
 
w wersji na patyku:
 
 
przepis  Moja pasja smaku
 
 
 
Lody bananowe na patyku w Waszym wykonaniu:
fot. Kamila Ignasiak
 
 
Print Friendly, PDF & Emaildrukuj

Mogą Cię też zainteresować:

  • Chleb z niepalonej kaszy gryczanejChleb z niepalonej kaszy gryczanej
  • Batony figowo – orzechowe o smaku piernikowymBatony figowo – orzechowe o smaku piernikowym
  • Szpinakowa rolada z chrzanowym twarożkiem i wędzonym łososiemSzpinakowa rolada z chrzanowym twarożkiem i wędzonym łososiem
bez dodatku cukru bez glutenu bez jajka bez mleka lody wegański wegetariański
07/06/2014

Post navigation

Konfiturskawka balsamiczna + sokotruska → ← Waniliowe ciasto maślane

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Facebook

Adoptuj Pszczołę!

AKCJA GREENPEACE

AKCJA GREENPEACE

Stylowi

Przesiane

Przesiane

Przesiane

Jedzeniowa myśl

 

Zdrowie nie jest wszystkim, lecz bez zdrowia wszystko jest niczym.

Arthur Schopenhauer

Wywiad na temat choroby Hashimoto

JAK TU ŻYĆ Z HASHIMOTO?  OCZAMI BLOGERKI

JAK TU ŻYĆ Z HASHIMOTO? OCZAMI BLOGERKI

Powered by WordPress | theme Layout Builder
Ta strona korzysta z plików cookies. Dowiedz się więcej w Polityce Prywatności.Akceptuję
Ciasteczka i Polityka Prywatności

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Always Enabled

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

SAVE & ACCEPT