Spiżarnia Sikorek

Spiżarnia Sikorek

blog kulinarny

Spiżarnia Sikorek
  • Spiżarnia Sikorek
  • Dzieje się
    • Wydarzenia w Łodzi i okolicy + internetowe
    • Nasz Fanpage na Facebooku
    • Spiżarnia Sikorek w terenie
      • 2019
      • 2018
      • 2017
      • 2016
      • 2015
      • 2014
      • 2013
    • Udział w akcjach kulinarnych
    • Piszą o nas
    • Opinie
    • Konkurs Blog Roku
  • Spis przepisów
  • Zaradnik kuchenny
  • Żywieniowe inspiracje
    • Biblioteka
    • Filmoteka
    • Cytaty
    • Strony i blogi
  • Odżywcze Info
  • Kontakt

Mazurek z kokosowym toffi i daktylami

  • Ciasta i ciasteczka

 

 

Przepis na spód mazurkowy

 

Składniki na masę:

200 ml śmietany kokosowej

30 ml syropu klonowego

30 g nierafinowanego oleju kokosowego

7 dużych daktyli

1/4 łyżeczki drobnej soli himaljskiej

 

Sposób przygotowania:

Do rondelka wlać śmietanę, dodać olej, syrop klonowy i razem doprowadzić  do wrzenia.  Gotować sos dalej na małym ogniu jeszcze przez około 10 – 13 minut od czasu do czasu mieszając aż zgęstnieje.  Do ugotowanego sosu dodać sól oraz pokrojone daktyle, wymieszać i ostudzić. Wyłożyć na spód mazurka. Wierzch masy można udekorować chipsami koksowymi i roztopioną czekoladą.  Ciasto mocno schłodzić, przechowywać w lodówce.

 

Print Friendly, PDF & Emaildrukuj

Mogą Cię też zainteresować:

  • Libańskie ciasto pomarańczoweLibańskie ciasto pomarańczowe
  • Zimowy tort świątecznyZimowy tort świąteczny
  • Chleb z niepalonej kaszy gryczanejChleb z niepalonej kaszy gryczanej
05/04/2019

Post navigation

Cytrynowo – migdałowe ciasto z makiem i bazyliowym lukrem → ← Kajmakowe kulki jaglane z wanilią

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Przepisy Świąteczne

Przepisy Świąteczne

Przepisy Świąteczne

Adoptuj Pszczołę!

AKCJA GREENPEACE

AKCJA GREENPEACE

Facebook

Stylowi

Durszlak

blogi kulinarne

Przesiane

Przesiane

Przesiane

Jedzeniowa myśl

 

Powinniśmy się zadowolić czystym, prostym pożywieniem, przygotowanym w prosty sposób.

Ellen G. White

Wywiad na temat choroby Hashimoto

JAK TU ŻYĆ Z HASHIMOTO?  OCZAMI BLOGERKI

JAK TU ŻYĆ Z HASHIMOTO? OCZAMI BLOGERKI

Powered by WordPress | theme Layout Builder
Ta strona korzysta z plików cookies. Dowiedz się więcej w Polityce Prywatności.Akceptuję
Ciasteczka i Polityka Prywatności

Necessary Always Enabled

Non-necessary