Spiżarnia Sikorek

Spiżarnia Sikorek

blog kulinarny

Spiżarnia Sikorek
  • Spiżarnia Sikorek
  • Dzieje się
    • Wydarzenia w Łodzi i okolicy + internetowe
    • Nasz Fanpage na Facebooku
    • Spiżarnia Sikorek w terenie
      • 2021
      • 2020
      • 2019
      • 2018
      • 2017
      • 2016
      • 2015
      • 2014
      • 2013
    • Udział w akcjach kulinarnych
    • Piszą o nas
    • Opinie
    • Konkurs Blog Roku
  • Spis przepisów
  • Zaradnik kuchenny
  • Żywieniowe inspiracje
    • Biblioteka
    • Filmoteka
    • Cytaty
    • Strony i blogi
  • Odżywcze Info
  • Kontakt

Naleśniki jaglane

  • Śniadania

nale=C5=9Bniki=20jaglane=202

Składniki:

1 szklanka mąki jaglanej

1 szklanka wody

2 jajka od szczęśliwych kurek

szczypta drobnej soli

masło klarowane lub olej kokosowy do smażenia

Jajka miksujemy z wodą, solą i mąką, odstawiamy na około 20 minut. Naleśniki smażymy po obu stronach na rozgrzanej i natłuszczonej patelni – pomimo dość rzadkiej konsystencji robi się to bezproblemowo.

przepis  Kulinarny świat

Print Friendly, PDF & Emaildrukuj

Mogą Cię też zainteresować:

  • Zielone naleśnikiZielone naleśniki
  • Chleb z niepalonej kaszy gryczanejChleb z niepalonej kaszy gryczanej
  • Naleśniki na zakwasieNaleśniki na zakwasie
bez dodatku cukru bez glutenu bez mleka naleśniki wegetariański
03/05/2015

Post navigation

Kasztanowy budyń piernikowy z syropem klonowym → ← Kakaowy deser z nerkowców

2 thoughts on “Naleśniki jaglane”

  1. Gosia pisze:
    25/09/2017 o 09:45

    Czy te Twoje naleśniki nadają się do przełożenia, ewentualnie do zjedzenia następnego dnia?

    Odpowiedz
    1. Sikorka pisze:
      26/09/2017 o 08:00

      Do przełożenia tak. Zjedzenie następnego dnia – nie polecam, lepiej nawet dzień wcześniej przygotować sobie ciasto, ale smażyć i serwować na świeżo. Naleśniki bezglutenowe ogólnie są słabe po odłożeniu na później – często wysychają pomimo przykrycia, robią się też niestety mniej smaczne.

      Odpowiedz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Przepisy karnawałowe

Przepisy karnawałowe

Przepisy karnawałowe

Facebook

Adoptuj Pszczołę!

AKCJA GREENPEACE

AKCJA GREENPEACE

Stylowi

Przesiane

Przesiane

Przesiane

Jedzeniowa myśl

 

Zdrowie nie jest wszystkim, lecz bez zdrowia wszystko jest niczym.

Arthur Schopenhauer

Wywiad na temat choroby Hashimoto

JAK TU ŻYĆ Z HASHIMOTO?  OCZAMI BLOGERKI

JAK TU ŻYĆ Z HASHIMOTO? OCZAMI BLOGERKI

Powered by WordPress | theme Layout Builder
Ta strona korzysta z plików cookies. Dowiedz się więcej w Polityce Prywatności.Akceptuję
Ciasteczka i Polityka Prywatności

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Always Enabled

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.