Składniki:
80 g masła z nerkowców
50 g nierafinowanego oleju kokosowego
30 ml syropu klonowego (2 łyżki)
Olej kokosowy roztopić w kąpieli wodnej lub powoli w rondelku na małym ogniu do uzyskania płynnej formy. Dodać syrop oraz masło z nerkowców, mieszać aż składniki się połączą i znikną grudki. Powstałą masę schłodzić i przelać do silikonowej foremki. Odstawić do zestalenia do lodówki lub jeśli nam się spieszy do zamrażarki (w tym drugim przypadku nasze słodkości będą gotowe już w przeciągu około 30 minut). Następnie wyjąć je z foremki i odstawić na kilka minut na papierowy ręcznik, aby zaabsorbował ze spodu nadmiar tłuszczu, potem przełożyć na talerzyk. Nerkoladki koniecznie przechowywać w lodówce (w cieple olej przyjmuje płynną konsystencję i tracą kształt). Serwować i konsumować od razu po wyjęciu z chłodziarki.
przepis Śliwka węgierka
Great, thanks for sharing this article post.Thanks Again. Really Great. Stocco
“I’ve read some good stuff here. Certainly value bookmarking for revisiting. I surprise how a lot attempt you put to create one of these great informative web site.”
Thanks for nice words, they really push me to work even more 🙂