Spiżarnia Sikorek

Spiżarnia Sikorek

blog kulinarny

Spiżarnia Sikorek
  • Spiżarnia Sikorek
  • Dzieje się
    • Wydarzenia w Łodzi i okolicy + internetowe
    • Nasz Fanpage na Facebooku
    • Spiżarnia Sikorek w terenie
      • 2019
      • 2018
      • 2017
      • 2016
      • 2015
      • 2014
      • 2013
    • Udział w akcjach kulinarnych
    • Piszą o nas
    • Opinie
    • Konkurs Blog Roku
  • Spis przepisów
  • Zaradnik kuchenny
  • Żywieniowe inspiracje
    • Biblioteka
    • Filmoteka
    • Cytaty
    • Strony i blogi
  • Odżywcze Info
  • Kontakt

Pasta brokułowa z jajkiem i czarnuszką

  • Do chleba

Z pałętającego się biednie po lodówce brokuła, który pozostał nieskonsumowany do końca przy obiedzie, ukręciłam spontanicznie banalnie prostą pastę do chleba. Składniki zwykłe, czary czyni dodatek. Czarnuszka zmieniła tę pastę w coś intrygującego, a fioletowe kiełki jarmużu przyciągnęły od razu chętnych smakoszy – dobrze, że zdążyłam zrobić zdjęcie ! À propos 😀 Czy wiecie, że blogerzy kulinarni muszą czasem w różnych dziwnych miejscach domu ukrywać swoje potrawy przed pozostałymi mieszkańcami, bo zdarza się niespodziewana konsumpcja dania przez nikomu nie znanego ktosia, a żal blogera za nieuwiecznionym dziełem albo doprowadza go do wściekłości albo rozdziera mu potem duszę … tak, tak… śmiejcie się …

Składniki:

mała miseczka ugotowanych na miękko różyczek brokuła (o poj. około 250 ml)

1 jajko ugotowane na twardo

1 czubata łyżka majonezu

1 płaska łyżeczka czarnuszki

drobna sól

pieprz czarny mielony

polecany dodatek:  kiełki jarmużu

Sposób przygotowania:

Rozetrzeć widelcem różyczki brokuła wraz z majonezem. Jajko obrać, pokroić w drobną kostkę, dodać do pasty. Wsypać czarnuszkę. Wszystkie składniki wymieszać, doprawiając solą i pieprzem. 

przepis autorski

 

Print Friendly, PDF & Emaildrukuj

Mogą Cię też zainteresować:

  • WielkanocWielkanoc
  • Chleb z niepalonej kaszy gryczanejChleb z niepalonej kaszy gryczanej
  • Jajka faszerowaneJajka faszerowane
bez dodatku cukru bez glutenu bez mleka majonez pasta wegetariański
17/03/2017

Post navigation

Ciasto na owocach → ← Ciacha kasztanowe

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Przepisy Świąteczne

Przepisy Świąteczne

Przepisy Świąteczne

Adoptuj Pszczołę!

AKCJA GREENPEACE

AKCJA GREENPEACE

Facebook

Stylowi

Durszlak

blogi kulinarne

Przesiane

Przesiane

Przesiane

Jedzeniowa myśl

 

Powinniśmy się zadowolić czystym, prostym pożywieniem, przygotowanym w prosty sposób.

Ellen G. White

Wywiad na temat choroby Hashimoto

JAK TU ŻYĆ Z HASHIMOTO?  OCZAMI BLOGERKI

JAK TU ŻYĆ Z HASHIMOTO? OCZAMI BLOGERKI

Powered by WordPress | theme Layout Builder
Ta strona korzysta z plików cookies. Dowiedz się więcej w Polityce Prywatności.Akceptuję
Ciasteczka i Polityka Prywatności

Necessary Always Enabled

Non-necessary