Spiżarnia Sikorek

Spiżarnia Sikorek

blog kulinarny

Spiżarnia Sikorek
  • Spiżarnia Sikorek
  • Dzieje się
    • Wydarzenia w Łodzi i okolicy + internetowe
    • Nasz Fanpage na Facebooku
    • Spiżarnia Sikorek w terenie
      • 2019
      • 2018
      • 2017
      • 2016
      • 2015
      • 2014
      • 2013
    • Udział w akcjach kulinarnych
    • Piszą o nas
    • Opinie
    • Konkurs Blog Roku
  • Spis przepisów
  • Zaradnik kuchenny
  • Żywieniowe inspiracje
    • Biblioteka
    • Filmoteka
    • Cytaty
    • Strony i blogi
  • Odżywcze Info
  • Kontakt

Pasta z zielonej soczewicy i pora

  • Do chleba

zdjęcie: pasta z zielonej soczewicy i pora

Składniki:

1/2 szklanki suchej zielonej soczewicy

1/2 średniego pora

1 mała cebula

1/2 pęczka natki pietruszki

oliwa

1/2 łyżeczki kurkumy

1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej

sól

pieprz

Soczewicę ugotować do miękkości i odsączyć. Pokroić pora i cebulę, zesmażyć na złoto na oliwie. Zblendować razem powyższe składniki razem z przyprawami, w razie potrzeby rozcieńczyć pastę do pożądanej konsystencji dolewając wodę lub jeszcze trochę oliwy. Na końcu dodać posiekaną drobno natkę i wymieszać łyżką do połączenia składników.

na podstawie przepisu  in harmony with nature

Print Friendly, PDF & Emaildrukuj

Mogą Cię też zainteresować:

  • Kremowa zupa kurkowa z kaszą jaglaną, kozieradką i natkąKremowa zupa kurkowa z kaszą jaglaną, kozieradką i natką
  • Sałatka z pieczonych buraków, rzodkiewki i zieleninySałatka z pieczonych buraków, rzodkiewki i zieleniny
  • Pasta pomidorowa z tofuPasta pomidorowa z tofu
bez dodatku cukru bez glutenu bez jajka bez mleka pasta wegański wegetariański
28/02/2014

Post navigation

Wielkanoc → ← Bomboloni czyli pączki włoskie z piekarnika

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Przepisy Świąteczne

Przepisy Świąteczne

Przepisy Świąteczne

Adoptuj Pszczołę!

AKCJA GREENPEACE

AKCJA GREENPEACE

Facebook

Stylowi

Durszlak

blogi kulinarne

Przesiane

Przesiane

Przesiane

Jedzeniowa myśl

 

Powinniśmy się zadowolić czystym, prostym pożywieniem, przygotowanym w prosty sposób.

Ellen G. White

Wywiad na temat choroby Hashimoto

JAK TU ŻYĆ Z HASHIMOTO?  OCZAMI BLOGERKI

JAK TU ŻYĆ Z HASHIMOTO? OCZAMI BLOGERKI

Powered by WordPress | theme Layout Builder
Ta strona korzysta z plików cookies. Dowiedz się więcej w Polityce Prywatności.Akceptuję
Ciasteczka i Polityka Prywatności

Necessary Always Enabled

Non-necessary