Spiżarnia Sikorek

Spiżarnia Sikorek

blog kulinarny

Spiżarnia Sikorek
  • Spiżarnia Sikorek
  • Dzieje się
    • Wydarzenia w Łodzi i okolicy + internetowe
    • Nasz Fanpage na Facebooku
    • Spiżarnia Sikorek w terenie
      • 2021
      • 2020
      • 2019
      • 2018
      • 2017
      • 2016
      • 2015
      • 2014
      • 2013
    • Udział w akcjach kulinarnych
    • Piszą o nas
    • Opinie
    • Konkurs Blog Roku
  • Spis przepisów
  • Zaradnik kuchenny
  • Żywieniowe inspiracje
    • Biblioteka
    • Filmoteka
    • Cytaty
    • Strony i blogi
  • Odżywcze Info
  • Kontakt

Piklowana rzodkiewka

  • Dodatki

IMG_1105
Składniki:

1 pęczek rzodkiewek
180 ml  wody
50 ml octu jabłkowego lub winnego
1 łyżka octu balsamicznego (można pominąć)
 2  łyżki nierafinowanego cukru lub innego rodzaju słodzidła np. syropu klonowego czy miodu
ziarna kolorowego pieprzu
2 goździki
1 ząbek czosnku
1 jagoda jałowca
1 ziele angielskie
liść laurowy
1 łyżeczka soli himalajskiej lub kamiennej
IMG_1117

Obrany czosnek i umytą rzodkiewkę pokrój w plasterki i przełóż do słoika. Pozostałe składniki zagotuj razem w rondelku. Gorącą marynatą zalej rzodkiewki i przemieszaj łyżką. Zamknij słoik, wystudź i schowaj na dobę do lodówki. Gotowe!

IMG_1067

na podstawie przepisu  Wegan Nerd

Piklowana rzodkiewka w Waszym wykonaniu:

13419017_10205507804167643_3036165986546288545_n-kopia

fot. Jowita Tomczuk

karolina-lagoda-karmowska-piklowana-rzodkiewka

fot. Karolina Łagoda Karmowska

Print Friendly, PDF & Emaildrukuj

Mogą Cię też zainteresować:

  • Chleb z niepalonej kaszy gryczanejChleb z niepalonej kaszy gryczanej
  • Sałatka z pieczonych buraków, rzodkiewki i zieleninySałatka z pieczonych buraków, rzodkiewki i zieleniny
  • Kasza gryczana niepalona na sypko według Pięciu PrzemianKasza gryczana niepalona na sypko według Pięciu Przemian
bez glutenu bez jajka bez mleka wegański wegetariański
14/06/2016

Post navigation

Karobowa gryczanka z czereśniami → ← Bazyliowy krem z awokado i truskawkami

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Facebook

Adoptuj Pszczołę!

AKCJA GREENPEACE

AKCJA GREENPEACE

Stylowi

Przesiane

Przesiane

Przesiane

Jedzeniowa myśl

 

Zdrowie nie jest wszystkim, lecz bez zdrowia wszystko jest niczym.

Arthur Schopenhauer

Wywiad na temat choroby Hashimoto

JAK TU ŻYĆ Z HASHIMOTO?  OCZAMI BLOGERKI

JAK TU ŻYĆ Z HASHIMOTO? OCZAMI BLOGERKI

Powered by WordPress | theme Layout Builder
Ta strona korzysta z plików cookies. Dowiedz się więcej w Polityce Prywatności.Akceptuję
Ciasteczka i Polityka Prywatności

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Always Enabled

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

SAVE & ACCEPT