Składniki:
1/2 szklanki mąki gryczanej /z gryki niepalonej/
1/2 szklanki mąki z amarantusa
1 jajko od szczęśliwej kury
150 ml mleka roślinnego /np. owsiane, ryżowe/
2 słodkie i dojrzałe gruszki
1 łyżka rozpuszczonego oleju kokosowego
1 łyżeczka sody oczyszczonej
szczypta soli
W większej misce roztrzepujemy jajko, dodajemy do niego wystudzony olej i mleko. Gruszki ścieramy na dużych oczkach tarki, odsączamy z nadmiaru soku i dokładamy do powstałej mieszaniny. W mniejszej misce łączymy najpierw ze sobą suche składniki, a potem wsypujemy je do większej miski i ponownie łączymy, tym razem z mieszaniną, wystarczy zrobić to łyżką. Smażymy na suchej lub lekko natłuszczonej olejem kokosowym patelni.
na podstawie przepisu Zieleniny
I like your post very much:-). Looking forwad fore more. Goog luck!
Great job, thanks:-). Best regards. PR
Bardzo się cieszę, że tu jestem:-)! Many thanks and lookinf for more. Pozdrowienia!