Spiżarnia Sikorek

Spiżarnia Sikorek

blog kulinarny

Spiżarnia Sikorek
  • Spiżarnia Sikorek
  • Dzieje się
    • Wydarzenia w Łodzi i okolicy + internetowe
    • Nasz Fanpage na Facebooku
    • Spiżarnia Sikorek w terenie
      • 2019
      • 2018
      • 2017
      • 2016
      • 2015
      • 2014
      • 2013
    • Udział w akcjach kulinarnych
    • Piszą o nas
    • Opinie
    • Konkurs Blog Roku
  • Spis przepisów
  • Zaradnik kuchenny
  • Żywieniowe inspiracje
    • Biblioteka
    • Filmoteka
    • Cytaty
    • Strony i blogi
  • Odżywcze Info
  • Kontakt

Rabarbarowy krem jaglany

  • Małe co nieco

IMG_0092=20-=20Kopia

Składniki:

1 szklanka uduszonego  rabarbaru (bez soku)

1/2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej

10 suszonych daktyli lub kilka fig (wcześniej namoczonych)

1/3 łyżeczki cynamonu

wanilia

Dojrzały rabarbar pokroić w 1 centymetrowe kawałki, włożyć do garnka, wlać odrobinę wody i dusić pod przykryciem do miękkości. Kaszę jaglaną porządnie wypłukać, przelać wrzątkiem lub podprażyć na suchej patelni i ugotować w wodzie w proporcji 1:2. Odmierzone składniki przełożyć do miski i zblendować na gładki krem wraz z owocami, cynamonem i wanilią. W razie potrzeby dosłodzić. Z podanej ilości wychodzi porcja dla jednej osoby.

przepis pochodzi ze strony  ammniam

Print Friendly, PDF & Emaildrukuj

Mogą Cię też zainteresować:

  • Jaśminowy ryż z truskawkami na mleku migdałowymJaśminowy ryż z truskawkami na mleku migdałowym
  • Kompot z suszu owocowegoKompot z suszu owocowego
  • Chleb z niepalonej kaszy gryczanejChleb z niepalonej kaszy gryczanej
bez dodatku cukru bez glutenu bez jajka bez mleka deser wegański wegetariański
28/05/2014

Post navigation

Jaśminowy ryż z truskawkami na mleku migdałowym → ← Sałatka z rukoli i truskawek

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Adoptuj Pszczołę!

AKCJA GREENPEACE

AKCJA GREENPEACE

Facebook

Stylowi

Durszlak

blogi kulinarne

Przesiane

Przesiane

Przesiane

Jedzeniowa myśl

 

Powinniśmy się zadowolić czystym, prostym pożywieniem, przygotowanym w prosty sposób.

Ellen G. White

Wywiad na temat choroby Hashimoto

JAK TU ŻYĆ Z HASHIMOTO?  OCZAMI BLOGERKI

JAK TU ŻYĆ Z HASHIMOTO? OCZAMI BLOGERKI

Powered by WordPress | theme Layout Builder
Ta strona korzysta z plików cookies. Dowiedz się więcej w Polityce Prywatności.Akceptuję
Ciasteczka i Polityka Prywatności

Necessary Always Enabled

Non-necessary