Spiżarnia Sikorek

Spiżarnia Sikorek

blog kulinarny

Spiżarnia Sikorek
  • Spiżarnia Sikorek
  • Dzieje się
    • Wydarzenia w Łodzi i okolicy + internetowe
    • Nasz Fanpage na Facebooku
    • Spiżarnia Sikorek w terenie
      • 2019
      • 2018
      • 2017
      • 2016
      • 2015
      • 2014
      • 2013
    • Udział w akcjach kulinarnych
    • Piszą o nas
    • Opinie
    • Konkurs Blog Roku
  • Spis przepisów
  • Zaradnik kuchenny
  • Żywieniowe inspiracje
    • Biblioteka
    • Filmoteka
    • Cytaty
    • Strony i blogi
  • Odżywcze Info
  • Kontakt

Śledzie piernikowe

  • Rybka

 
Składniki:

3 duże filety śledziowe solone

1 duża czerwona cebula

1 płaska łyżeczka domowej przyprawy korzennej do piernika

olej

1 łyżka nierafinowanego cukru

ewentualnie:

garść suszonej żurawiny

garść drono pokrojonych suszonych śliwek

Filety  moczymy dotąd aż ich słoność będzie dla nas do zaakceptowania. Obraną  cebulę kroimy w cienkie półplasterki, wrzucamy na sitko i przelewamy wrzątkiem, odstawiamy do ostygnięcia. Filety kroimy na około 3 cm kawałki, mieszamy z cebulą i wynosimy na minimum godzinę w chłodne miejsce. Następnie  dodajemy cukier i przyprawę, mieszamy i ponownie odstawiamy na kolejną godzinę. Przekładamy śledzia z cebulą i przyprawami i owocami do słoika, zalewamy olejem. Odstawiamy do przegryzienia na przynajmniej 2 dni.

 

żródło przepisu:  menu bez glutenu 

 

Święta bez glutenu

 
Print Friendly, PDF & Emaildrukuj

Mogą Cię też zainteresować:

  • Chleb z niepalonej kaszy gryczanejChleb z niepalonej kaszy gryczanej
  • Zimowy tort świątecznyZimowy tort świąteczny
  • Domowa przyprawa korzennaDomowa przyprawa korzenna
bez glutenu bez jajka bez mleka ryba
18/12/2013

Post navigation

Maślane choineczki → ← Ciasteczka – imbirki na miodzie

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Adoptuj Pszczołę!

AKCJA GREENPEACE

AKCJA GREENPEACE

Facebook

Stylowi

Durszlak

blogi kulinarne

Przesiane

Przesiane

Przesiane

Jedzeniowa myśl

 

Powinniśmy się zadowolić czystym, prostym pożywieniem, przygotowanym w prosty sposób.

Ellen G. White

Wywiad na temat choroby Hashimoto

JAK TU ŻYĆ Z HASHIMOTO?  OCZAMI BLOGERKI

JAK TU ŻYĆ Z HASHIMOTO? OCZAMI BLOGERKI

Powered by WordPress | theme Layout Builder
Ta strona korzysta z plików cookies. Dowiedz się więcej w Polityce Prywatności.Akceptuję
Ciasteczka i Polityka Prywatności

Necessary Always Enabled

Non-necessary