banana bread czyli popularny chlebek bananowy
bananowy deser z masłem orzechowym, sola himalajską i daktylowym sosem
batatowe trufle z kokosem i nerkowcami
batony figowo – orzechowe o smaku piernikowym
bazyliowy krem z awokado i truskawkami
bezglutenowe spody do babeczek
bezjajeczna pasta z tofu o smaku jajek
blok czekoladowy z bakaliami i ciastkami
bomboloni czyli pączki włoskie z piekarnika
chleb z niepalonej kaszy gryczanej
ciasteczka – imbirki na miodzie
ciastka marcepanowe bezglutenowe
ciasto codzienne – szybkie, proste, ucierane
ciasto marchewkowe według pięciu przemian
ciasto szpinakowe “Zielony obłęd”
ciasto ucierane z borówkami i polewą
cytrynowo – jabłkowa pasta z tuńczyka
cytynowo-migdałowe ciasto z makiem i bazyliowym lukrem
czekoladowe serniczki z mascarpone
czekoladowy blok z tapioką i owocami
czekoladowy budyń z bananów i awokado
czereśniowy koktajl stracciatella na kokosie
czerwony ryż, brązowe pieczarki
dwukolorowy koktajl truskawkowo – szpinakowy
ekspresowy murzynek na maślance
groszkowa pasta z limonką i bazylią
gryczana tarta z figami, kozim serem i rozmarynem
gryczane bułeczki z czarnuszką i czarnym sezamem
gryczany budyń czekoladowy z syropem daktylowym i zurawiną
jaśminowy ryż z truskawkami na mleku migdałowym
jesienne lody z pieczonej dyni
kajmakowe kulki jaglane z wanilią
karobowa gryczanka z czereśniami
kasza gryczana niepalona na sypko według Pięciu Przemian
kasztanowy budyń piernikowy z syropem klonowym
kokosowa komosanka z dziką różą
kokosowe muffiny biszkoptowe z cytrynowym lukrem
kokosowy pudding z tapioki z malinami
konfiturskawka balsamiczna + sokotruska
kotlety z kaszy gryczanej z orzechami
kremowa zupa kurkowa z kaszą jaglaną, kozieradką i natką
kremowy deser: jabłko i awokado
krem z buraka na mleku kokosowym
krem z pasternaku z orzechami laskowymi
kuleczki amarantusowo – orzechowe
maślane babeczki z brzoskwiniami
mazurek z kokosowym toffi i daktylami
naleśniki bezglutenowe amarantusowo – gryczane
odświeżające kakao z miętą na mleku kokosowym
orkiszowe muffinki na czerwonym winie ze śliwkami według 5 przemian
orkiszowe “zajączki wielkanocne” na zakwasie
pajda codzienna: chleb żytnio – orkiszowy
pasta brokułowa z jajkiem i czarnuszką
pasta marchewkowo – figowa do chleba
pasta z zielonej soczewicy i pora
pasztet ryżowo-słonecznikowy z orzechami
pesto bazyliowe / pesto alla genovese
pesto z rzymskiej sałaty i pestek dyni
pierniczki w stylu skandynawskim
pierwszy bochenek na młodym zakwasie
placuszki: gryka, amarantus, gruszki
pralinki marcepanowo – śliwkowe
prosty mus: mango i masło z nerkowców
puchate pierniki żytnio-orkiszowe na melasie
razowe muffiny owsiano – gryczane z mascarpone
ryż na gruszce imbirowej z orzechami
sałatka gruszkowa z komosą ryżową i bakaliami
sałatka kalafiorowo-marchewkowa z sezamem
sałatka z pieczonych buraków, rzodkiewki i zieleniny
słodka pasta z adzuki i nerkowców
śledzie marynowane w sosie tatarskim
śledzie w sosie musztardowym z koperkiem
śledzie z rodzynkami w sosie pomidorowym
szpinakowa rolada z chrzanowym twarożkiem i wędzonym łososiem
szybkie pierniczki bezglutenowe
trufle z moreli, nerkowców i kokosa
truskawkowy sernik mascarpone na zimno
wegański smalczyk z gruszkami i koperkiem
wegetariański smalec ze śliwkami
wielkanocne jajeczka z kremem cytrynowym
zalane laski – domowy ekstrakt waniliowy
zapiekany cynamonowy ryż z marchewką i syropem klonowym na oleju kokosowym
zielone śledzie z limonką, awokado i ziołami
zupa – krem z zielonej cukinii
zupa kremowa marchwiowo – gruszkowa
żytnie scones z czekoladą i zakwasem