Spiżarnia Sikorek

Spiżarnia Sikorek

blog kulinarny

Spiżarnia Sikorek
  • Spiżarnia Sikorek
  • Dzieje się
    • Wydarzenia w Łodzi i okolicy + internetowe
    • Nasz Fanpage na Facebooku
    • Spiżarnia Sikorek w terenie
      • 2019
      • 2018
      • 2017
      • 2016
      • 2015
      • 2014
      • 2013
    • Udział w akcjach kulinarnych
    • Piszą o nas
    • Opinie
    • Konkurs Blog Roku
  • Spis przepisów
  • Zaradnik kuchenny
  • Żywieniowe inspiracje
    • Biblioteka
    • Filmoteka
    • Cytaty
    • Strony i blogi
  • Odżywcze Info
  • Kontakt

Szpinak świeży smażony

  • Przekąski

IMG_1938

Składniki:

250 g świeżego szpinaku baby

1 łyżka masła klarowanego

1 duży ząbek czosnku

sok z cytryny

drobna sól

czarny pieprz

Szpinak myjemy na sicie i odsączamy z wody. Na głębokiej patelni rozgrzewamy masło. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę, dodajemy go do masła i dusimy razem przez chwilkę. Zmniejszamy ogień. Listki szpinaku rwiemy na drobniejsze, wrzucamy na patelnię i co jakiś czas mieszamy. Smażymy aż wszystkie będą mocno zwiędnięte. Na koniec przyprawiamy szpinak solą i pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny.

Print Friendly, PDF & Emaildrukuj

Mogą Cię też zainteresować:

  • Szpinakowa rolada z chrzanowym twarożkiem i wędzonym łososiemSzpinakowa rolada z chrzanowym twarożkiem i wędzonym łososiem
  • Ryba po greckuRyba po grecku
  • Szpinakowa pasta z nerkowcamiSzpinakowa pasta z nerkowcami
bez dodatku cukru bez glutenu bez jajka wegetariański
14/01/2016

Post navigation

Murzynek z gruszkami → ← Makowiec z jabłkami

2 thoughts on “Szpinak świeży smażony”

  1. WilliamGab pisze:
    09/05/2016 o 01:40

    Muchos Gracias for your article. Great. Chess

    Odpowiedz
  2. Maillot de Foot Club pisze:
    26/10/2016 o 02:48

    Many thanks a whole lot for sharing!

    Odpowiedz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Przepisy Świąteczne

Przepisy Świąteczne

Przepisy Świąteczne

Adoptuj Pszczołę!

AKCJA GREENPEACE

AKCJA GREENPEACE

Facebook

Stylowi

Durszlak

blogi kulinarne

Przesiane

Przesiane

Przesiane

Jedzeniowa myśl

 

Powinniśmy się zadowolić czystym, prostym pożywieniem, przygotowanym w prosty sposób.

Ellen G. White

Wywiad na temat choroby Hashimoto

JAK TU ŻYĆ Z HASHIMOTO?  OCZAMI BLOGERKI

JAK TU ŻYĆ Z HASHIMOTO? OCZAMI BLOGERKI

Powered by WordPress | theme Layout Builder
Ta strona korzysta z plików cookies. Dowiedz się więcej w Polityce Prywatności.Akceptuję
Ciasteczka i Polityka Prywatności

Necessary Always Enabled

Non-necessary