Spiżarnia Sikorek

Spiżarnia Sikorek

blog kulinarny

Spiżarnia Sikorek
  • Spiżarnia Sikorek
  • Dzieje się
    • Wydarzenia w Łodzi i okolicy + internetowe
    • Nasz Fanpage na Facebooku
    • Spiżarnia Sikorek w terenie
      • 2021
      • 2020
      • 2019
      • 2018
      • 2017
      • 2016
      • 2015
      • 2014
      • 2013
    • Udział w akcjach kulinarnych
    • Piszą o nas
    • Opinie
    • Konkurs Blog Roku
  • Spis przepisów
  • Zaradnik kuchenny
  • Żywieniowe inspiracje
    • Biblioteka
    • Filmoteka
    • Cytaty
    • Strony i blogi
  • Odżywcze Info
  • Kontakt

Targowe wrażenia

  • Inne

IMG_0661

Targi za nami. Po odparowaniu i zebraniu myśli, czas na wrażenia z tegorocznej edycji. Właściwie mogłabym je sprowadzić do banalnego podsumowania “było super”, ale chyba jednak wypadałoby napisać coś więcej 😉 Zacznę więc może od tego, że byłam obecna w Hali Expo przez całe 3 dni Natura Food & be ECO. Oprócz obecności na części wystawienniczej i dokładnego dość zapoznania się z ofertą producentów i dystrybutorów, miałam także przyjemność uczestniczyć w Ogólnopolskim Spotkaniu Blogerów Kulinarnych oraz być słuchaczem na niedzielnym Forum Alergii. Wszystkie te okoliczności stanowiły sporą dawkę inspiracji, dały mi możliwość zdobycia nowej, a także skonfrontowania już posiadanej wiedzy. Czuję się wzbogacona wewnętrznie 🙂 Do tego baaardzo poszalałam zakupowo … zresztą zgodnie z planem 😀 Każdego roku poszukuję na targach produktów, które zdobędą moje zaufanie i być może wpiszą się na stałą listę potrzeb, oraz z zaciekawieniem przyglądam się jedzeniowym nowinkom. Dużą przyjemność stanowią dla mnie rozmowy z wytwórcami żywności, którzy otaczają wielką miłością, pasją i szacunkiem swoje dzieła, wkładają serce w produkt i firmę i uwierzcie, że to widać oraz czuć w smaku tego właśnie konkretnego produktu, który trafia do świadomego klienta. Naprawdę fantastycznie obcuje się z takimi osobami, pełnymi dobrej energii ♥ Niestety “bio” jest modne i przyciąga też wytwórców mocno nastawionych na zysk, których produkty trudno nazwać naturalnymi i wnoszącymi coś pozytywnego do naszego zdrowia, takich tez miałam okazję tu spotkać. Nie zepsuło to jednak moich ogólnych dobrych wrażeń z całokształtu targów. Twierdzę, że Natura Food to bardzo potrzebna impreza, która pozwala nawiązać kontakty branżowe, gruntuje pozycje znanych marek, pozwala zaistnieć nowym, a dla odwiedzających jest po prostu świetną okazją do popróbowania jak smakuje prawdziwe jedzenie i możliwością odkrycia produktów, które sprostają wymaganiom nawet tych, którzy oczekują naprawdę wysokiej jakości tego, co ląduje na ich talerzach 🙂

A na moim talerzu w najbliższym czasie zagoszczą różne wariacje z produktów, które widzicie na zdjęciach. Niektóre nabyłam na próbę, inne znam już z wcześniejszego użycia. Z góry przepraszam za nie najlepszą jakość zdjęć, ale mój aparat (a właściwie jego integralna część w postaci lampy błyskowej) odmawia mi ostatnio współpracy … jednak postanowiłam wykorzystać nawet te gorsze fotografie, które udało się zrobić, aby szybko zaprezentować Wam kupione produkty, zanim ulegną konsumpcji przez zaintrygowanych domowników, a szczerze mówiąc: aż się proszą o zjedzenie 😉

1

IMG_0756

IMG_0765

IMG_0726

IMG_0745

IMG_0738

IMG_0761

IMG_0731

IMG_0715

IMG_0710

IMG_0721

IMG_0708

IMG_0723

IMG_0729

IMG_0799

IMG_0703

IMG_0775

17

Print Friendly, PDF & Emaildrukuj

Mogą Cię też zainteresować:

  • IX edycja Międzynarodowych Targów Żywności Ekologicznej i Naturalnej NATURA FOODIX edycja Międzynarodowych Targów Żywności Ekologicznej i Naturalnej NATURA FOOD
  • Jak to było na NATURA FOOD & BE ECO 2017?Jak to było na NATURA FOOD & BE ECO 2017?
  • Chleb z niepalonej kaszy gryczanejChleb z niepalonej kaszy gryczanej
targi
12/10/2016

Post navigation

Buraczkowe kaszotto → ← IX edycja Międzynarodowych Targów Żywności Ekologicznej i Naturalnej NATURA FOOD

5 thoughts on “Targowe wrażenia”

  1. MatczyneFanaberie pisze:
    12/10/2016 o 19:19

    Płatki MIZU są genialne, szczególnie te w wersji bez cukru.
    Ja poszukiwałam zdrowych przekąsek dla dzieci i znalazłam kilka ciekawych opcji, między innymi frutaki, ezerki i wafle sieje.

    Odpowiedz
    1. Sikorka pisze:
      13/10/2016 o 07:14

      Tak. Ja ogólnie jestem raczej przeciwniczką płatków w takiej formie tzn gotowych i przetworzonych (preferuję klasyczne płatki typu ryżowe, gryczane czy inne, dorobione do smaku różnymi dodatkami typu owoce, bakalie, kakao, olej kokosowy czy masło klarowane), ale we wszystkim trzeba zachować umiar i rozsądek. Dlatego sądzę, że jak okazyjnie moi chłopcy zjedzą Milzu na śniadanie, to świat się nie zawali 😉 Nie planuję im serwować płatków codziennie. A firmie daję plusa za bio, niezły skład produktu, no i za stworzenie alternatywy dla rodziców, patrzących z przerażeniem na marketową aleję z przesłodzonymi płatkami wątpliwej jakości …

      Odpowiedz
  2. Małgosia - Amkez pisze:
    19/10/2016 o 21:53

    Szkoda ze nasze produkty nie załapał się na talerz. Mamy nadzieje, ze oczarujemy w przyszłym roku 🙂

    Odpowiedz
  3. Marcin - Klimeko pisze:
    20/10/2016 o 12:11

    Miło nam,, że doceniła Pani nasze serki smakowe. Mam nadzieję że także inne produkty takie jak jogurty i masło znajdą Także Pani uznanie.
    Bardzo trafnie i ciekawie podsumowała Pani targi. Przyjeżdżam do Łodzi już od kilku lat nie tylko jako wystawca ale także jako konsument i za każdym razem spotykam tam coś co zawsze mnie zaintryguje i pobudzi kubki smakowe.
    Do zobaczenia na kolejnej edycji. Pozdrawiam.

    Odpowiedz
    1. Sikorka pisze:
      20/10/2016 o 17:19

      Dziękuję za miły komentarz. Przy najbliższej okazji chętnie spróbuję inne produkty Klimeko. A targi Natura Food to moja ulubiona impreza – już się nie mogę doczekać kolejnej edycji i z pewnością się na nią wybiorę za rok. Tak więc również pozdrawiam ciepło i do zobaczenia 😀

      Odpowiedz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Przepisy karnawałowe

Przepisy karnawałowe

Przepisy karnawałowe

Facebook

Adoptuj Pszczołę!

AKCJA GREENPEACE

AKCJA GREENPEACE

Stylowi

Przesiane

Przesiane

Przesiane

Jedzeniowa myśl

 

Zdrowie nie jest wszystkim, lecz bez zdrowia wszystko jest niczym.

Arthur Schopenhauer

Wywiad na temat choroby Hashimoto

JAK TU ŻYĆ Z HASHIMOTO?  OCZAMI BLOGERKI

JAK TU ŻYĆ Z HASHIMOTO? OCZAMI BLOGERKI

Powered by WordPress | theme Layout Builder
Ta strona korzysta z plików cookies. Dowiedz się więcej w Polityce Prywatności.Akceptuję
Ciasteczka i Polityka Prywatności

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Always Enabled

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.